Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "HELVETTI vai GEHENNA," by Simo Myllykoski " Book PDF Kindle ePub Free

HELVETTI vai GEHENNA,

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: HELVETTI vai GEHENNA,
  • Author : Simo Myllykoski
  • Release Date : January 02, 2018
  • Genre: Religion & Spirituality,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 1090 KB

Description

Kirja kÀsittelee nimensÀ mukaista teemaa, sillÀ vain toinen nimi, Gehenna, vastaa totuutta. Asiaa ei yleensÀ ole rohjettu edes ottaa tarkasteluun, sillÀ kirkollinen, hellenistisiltÀ juurilta perÀisin oleva, Haadeksesta juontuva kÀsitys "piinahelvetistÀ" on lÀhes kaikkiin kirkkoihin ja vapaisiin suuntiinkin niin lujasti juurrutettu; ettÀ voidaan puhua lÀhes 'tabu'-kÀsitteestÀ!



Kun heprean sanan "maailmaa" tarkoittava sana on kÀÀnnetty monissa paikoissa "iankaikkiseksi", vaikka pitÀisi kÀÀntÀÀ se niissÀ "maailmaksi", on se aiheuttanut paljon vÀÀriÀ kÀsityksiÀ. Niiden pohjalta Jumalasta on saatu aikaan mielikuva, jonka kriittinen lukija pelkistÀÀ ajatukseksi, ettÀ HÀn on pahimman ajateltavissa olevan luokan skitsofreenikko, natsi-Saksan ja nyky-Syyrian julmureita pahempi!

En usko olevani vÀÀrÀssÀ, kun vilpitön lukija Raamattuun perehtyessÀÀn huomaa siellÀ Jumalan olevan RAKKAUS, mutta sitten törmÀÀ siihen, ettÀ HÀn olisi mÀÀrÀnnyt ikuisen tuli- ja tulikivijÀrven piinan itse luomilleen langenneille ihmislapsille. Ristiriita on ILMEINEN, sillÀ olisihan tÀllaisessa tapauksessa HÀnellÀ KAIKKIVALTIAANA valta katkaista sen kÀrsivÀn luotunsa SIELUN elÀmÀ kidutuksessa! Siis Jumalana voisi antaa hÀnelle armokuoleman... Mutta tuollainen ajatus ikuisesta piinasta kadotetulle johtuu vÀÀrÀstÀ kÀÀnnöksestÀ, jonka perusteella on syntynyt johtopÀÀtös, ettÀ ihmisellÀ on IANKAIKKINEN SIELU. - Kirjassa tulee esiin myös tuon asian arviointi.


Download Free Books "HELVETTI vai GEHENNA," PDF ePub Kindle